Home > Snijden > Foam snijden

Foam snijden

Foam wordt onder meer toegepast als bekleding, isolatiemateriaal of geluidsdemper. Om dit foam te laten passen, moet men het snijden in de juiste maat. Hoewel foam een praktisch materiaal is, valt het snijden van foam niet altijd mee. Daarom is het belangrijk om een speciale snijmachine te gebruiken. Logisch dat u die niet zomaar bij de hand heeft. We raden het u dan ook aan om uw foam door onze professionele apparatuur te laten snijden. Hoe dat precies werkt? Lees hieronder verder en neem vandaag nog contact met ons op.

Foam snijden met professionele apparatuur

Om grote hoeveelheden foam in een keer te snijden beschikken we over geavanceerde apparatuur. Zo vindt u bij Marcol BV computergestuurde (CNC) snijmachines. Deze machines gebruiken lasers om het foam op maat te snijden. Een van onze medewerkers vult de juiste afmetingen in de computer in, waarna de snijmachine het foam probleemloos en geheel automatisch in de juiste afmeting snijdt. Onze medewerkers houden daarbij het proces nauwlettend in de gaten. Inmiddels zijn wij gewend om grote hoeveelheden in één keer in de juiste maten te snijden. Dankzij onze vakmensen wordt iedere snijklus weer een succes.

Toepassingen foam snijden

‘Foam’ is eigenlijk een verzamelnaam voor verschillende soorten materialen. Deze materialen hebben gemeen dat ze een vrij zachte structuur hebben en een schuimachtig uiterlijk en structuur hebben. Doorgaans wordt het foam dat wij snijden van kunststoffen gemaakt, maar er bestaan ook eco-vriendelijke toepassingen. Met foam kan onder meer purschuim, schuimrubber (waaronder polyether of PVC) of foamboard worden bedoeld. Wij kunnen al deze verschillende soorten foam op maat snijden, denk daarbij aan:

 • Isolatiemateriaal
 • Matten (voor in een gym- of sportzaal)
 • Speelgoed
 • Speciale matrassen
 • Geluidsisolatie
 • Bekleding van voertuigen

Meer dan snijden

Ook wanneer u bepaalde patronen, vormen of structuren in uw product wil laten maken bent u bij ons aan het juiste adres. Ook voor het stansen of frezen van allerlei vormen en texturen in uw foam kunt u bij Marcol BV terecht. Zo kunt u het op maat gesneden foam bijvoorbeeld voorzien van textuur zoals noppen, punten of speciale bevestigingsgaten. Ook voor deze technieken gebruikt Marcol BV moderne apparatuur die, met zo min mogelijk restafval, uw foam bewerkt.

You Name It, We Cut It!

Onze slogan is dan ook niet voor niets: ‘You Name It, We Cut It!’. Mocht u dus twijfelen of u uw klus wel door ons kunt laten uitvoeren, kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken naar de mogelijkheden. Tevens is het mogelijk om een offerte bij ons op te vragen. Dit kan door het contactformulier in te vullen of door onze vestiging en werkplaats in Kaatsheuvel te bezoeken. Onze medewerkers staan graag voor u klaar.

Laatste nieuws
 • professionele snijplotter. Goedkopere snijplotters zijn bovendien niet in staat om grotere oplages of formaten te snijden, waardoor u voor het grote werk alsnog naar een professional moet stappen.

  Van ontwerp tot realisatie

  Welk materiaal u ook wilt laten snijden, het bewerken van uw producten begint met een ontwerp. Afhankelijk van de toepassing van uw product zal dit ontwerp zeer precies uitgemeten zijn. Het is dan ook van belang dat de uitwerking van dit ontwerp net zo nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om tot op de millimeter nauwkeurig te snijden is een professionele snijplotter een absolute vereiste. Zeker wanneer u hardere materialen wilt laten snijden heeft u goed materiaal nodig. Wilt u acrylplaat laten snijden of wilt u producten van hard plastic laten snijden? Dan bent u het beste uit bij een expert die precies weet wat zijn machines wel en niet aankunnen en hoe deze afgesteld moeten worden voor het beste resultaat.

  Geef uw snijwerk uit handen

  Wanneer u een opdracht waar een snijplotter aan te pas moet komen, kunt u het beste advies vragen aan een professional. Deze kan u precies vertellen wat wel of niet mogelijk is met een snijplotter. Neem contact op met Marcol, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in industriële snijtechnieken. We horen graag van u!

  ">