Home > Snijden > Hard plastic snijden

Hard plastic snijden

Bent u werkzaam in de industriële sector en zoekt u een specialist die hard plastic op maat kan snijden? Marcol BV heeft ruime ervaring en kennis op het gebied van deze werkzaamheden. Wij snijden hard plastic op zeer efficiënte wijze en leveren absoluut maatwerk.

Marcol is een specialist in het op maat snijden van ruwe materialen zoals hard plastic. We snijden hard plastic in ieder gewenst formaat en maken het hiermee klaar voor de volgende stap in het productieproces. Voor deze werkzaamheden maken wij gebruik van een uitgebreid en geavanceerd machinepark. De Zünd G3 3XL 3200 is bijvoorbeeld de grootste snijplotter van Nederland. Deze machines stellen ons in staat om de nieuwste snijtechnieken toe te passen die snelle en nauwkeurige resultaten opleveren.

Hard plastic snijden door Marcol

Al meer dan 50 jaar worden wij gezien als de specialist op het gebied van stansen, snijden en frezen van diverse materialen. We onderscheiden ons op het gebied van vakkundigheid en efficiëntie. Met de meest moderne CNC-gestuurde machines kunnen wij u perfect van dienst zijn. We snijden tot op de millimeter nauwkeurig en beperken het snijverlies tot een minimum.

We denken graag met u mee om tot de best mogelijke oplossing voor uw situatie te komen. We beschouwen iedere opdracht als maatwerk en geven ook uw project de aandacht dat het verdient. Onze opdrachtgevers hebben met veel genoegen van onze diensten gebruik gemaakt, daar zijn we erg trots op.

Hard plastic snijden in gewenste vorm

Wij snijden hard plastic in iedere gewenste vorm. Van de juiste formaten, tot speciale patronen of motieven, het is allemaal mogelijk. Onze gespecialiseerde kennis helpt ons bij het adviseren over de mogelijkheden die u heeft. Gaten, sleuven of andere vormen in uw hard plastic nodig? Marcol heeft de techniek die nodig is om het te realiseren.

Ruim 50 jaar ervaring

Marcol BV heeft ruim 50 jaar ervaring met het bewerken van diverse materialen. Omdat wij gespecialiseerd zijn in verschillende technieken, waaronder frezen, snijden en plotten, kunnen wij voor iedere opdracht de beste service en het beste resultaat leveren. Hard plastic snijden is slechts één van de vele bewerkingen die wij regelmatig in onze werkplaats in Kaatsheuvel uitvoeren. Benieuwd of wij u kunnen helpen met het snijden van hard plastic?

Maak kennis met de vakkennis en service van Marcol

Heeft u vragen over onze diensten of heeft u behoefte aan persoonlijk advies over het hard plastic snijden? Neem gerust contact met ons op voor uitgebreide informatie over onze dienstverlening. Graag denken we met u mee over de efficiënte ondersteuning die we kunnen bieden in uw bedrijfsproces. Maak gerust gebruik van onze kennis en kunde. Marcol maakt het u gemakkelijk.

Veelgestelde vragen over het snijden van hard plastic

Wilt u meer weten over het snijden van hard plastic? Hieronder vindt u veelgestelde vragen over dit onderwerp. Wanneer uw vraag niet in dit overzicht staat, kunt u altijd contact met ons opnemen om deze met een van onze medewerkers te bespreken.

Hoe kan ik hard plastic snijden?

Er zijn verschillende manieren om hard plastic te snijden. Als het een dunne laag plastic betreft, is het een prima keuze om een scherp stanleymes hiervoor te gebruiken. Voor het snijden van dikkere lagen plastic is het beter om een zaag te gebruiken. Het is hierbij van belang dat deze zaag over fijne tanden beschikt om nauwkeurig te kunnen werken. Helaas veroorzaken de tanden van een zaag al snel beschadigingen in het plastic. Daarom is het vaak een betere keuze om deze klus te laten uitvoeren door een bedrijf als Marcol BV. Wij hebben de beschikking over professionele apparatuur om hard plastic met uiterste precisie op maat te snijden. Voor dit soort klussen maken we gebruik van de Zünd G3 3XL 3200. Dit is de grootste snijmachine die in Nederland geplaatst is. Deze machine kunnen we met geavanceerde software aansturen zodat de werkzaamheden uiterst nauwkeurig worden uitgevoerd.

Kan Marcol vormen uit hard plastic snijden?

Het snijden van vormen uit hard plastic behoort bij Marcol BV zeker tot de mogelijkheden. We hebben hiervoor professionele apparatuur tot onze beschikking om zowel kleine- als grote opdrachten met uiterste precisie uit te voeren. Dit geeft ons alle mogelijkheden om maatwerk opdrachten aan te nemen. Wij kunnen iedere gewenste vorm uit hard plastic snijden. Onze geavanceerde systemen kunnen precies berekenen hoeveel materiaal nodig is om uw snijwerk uit te voeren waardoor er een minimale hoeveelheid aan restafval over zal blijven. daarnaast kunnen we u precies informeren wanneer het snijwerk is voltooid. Dit is ook het geval als er een groot volume moet worden aangeleverd.

Welke machine gebruikt Marcol om hard plastic te snijden?

Marcol heeft de beschikking over zeer moderne machines om hard plastic in de gewenste maatvoering te snijden. Ons machinepark bestaat onder andere uit snijmachines, een snijplotter, stansmachines (waaronder enkele computergestuurde stansmachines met een capaciteit tot 100 ton) en freesmachines. Daarnaast kunnen we voor het snijden van plastic gebruik maken van de ZUND G3 3XL 3200. Dit is de grootste snijplotter in Nederland. Ons machinepark is op een dusdanige manier samengesteld dat we mogelijkheden hebben om zo goed als ieder product op de gewenste manier te bewerken. Doordat we hierbij gebruik kunnen maken van geavanceerde software en de nieuwste technologieën, zoals CNC gestuurde machines, kan de productie snel, efficiënt en op 0,1 mm nauwkeurig worden vormgegeven. Daarnaast hebben we hierdoor ook alle mogelijkheden om de grondstoffen optimaal te gebruiken waardoor het verlies van materialen tot het minimum beperkt blijft.

 

Laatste nieuws
 • professionele snijplotter. Goedkopere snijplotters zijn bovendien niet in staat om grotere oplages of formaten te snijden, waardoor u voor het grote werk alsnog naar een professional moet stappen.

  Van ontwerp tot realisatie

  Welk materiaal u ook wilt laten snijden, het bewerken van uw producten begint met een ontwerp. Afhankelijk van de toepassing van uw product zal dit ontwerp zeer precies uitgemeten zijn. Het is dan ook van belang dat de uitwerking van dit ontwerp net zo nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om tot op de millimeter nauwkeurig te snijden is een professionele snijplotter een absolute vereiste. Zeker wanneer u hardere materialen wilt laten snijden heeft u goed materiaal nodig. Wilt u acrylplaat laten snijden of wilt u producten van hard plastic laten snijden? Dan bent u het beste uit bij een expert die precies weet wat zijn machines wel en niet aankunnen en hoe deze afgesteld moeten worden voor het beste resultaat.

  Geef uw snijwerk uit handen

  Wanneer u een opdracht waar een snijplotter aan te pas moet komen, kunt u het beste advies vragen aan een professional. Deze kan u precies vertellen wat wel of niet mogelijk is met een snijplotter. Neem contact op met Marcol, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in industriële snijtechnieken. We horen graag van u!

  ">