Ultrasoon snijden
Home > Snijden > Ultrasoon snijden

Ultrasoon snijden

Als expert op het gebied van snijwerk is Marcol BV altijd op zoek naar de verbetering van kennis, apparatuur en de diensten die we aan onze klanten kunnen aanbieden. Dankzij ons uitgebreide machinepark kunnen we al ruim 50 jaar zeer precies snijden en met de moderne technieken worden de mogelijkheden alleen maar uitgebreider. Ultrasoon snijden is zo een techniek die ons in staat stelt om nog meer voor onze klanten te kunnen betekenen. Zeker bij het snijden van materialen die met traditionele messen niet te snijden zijn, denk aan rubber en kevlar, biedt ultrasoon snijden uitkomst. We informeren en adviseren u graag over de mogelijkheden van ultrasoon snijden. Lees vooral verder om meer te weten te komen over ultrasoon snijden bij Marcol of neem direct contact met ons op om uw vraagstuk te bespreken.

Ultrasoon snijden door Marcol BV

Bij ultrasoon snijden maken we gebruik van een machine met een ultrasoon mes dat tot wel 50.000 keer per seconde op en neer beweegt, afhankelijk van de opdracht en het te snijden materiaal. Dit stelt ons in staat om strakke snijresultaten te realiseren bij zachtere materialen als rubber. Bij traditionele messen zien we nog wel eens rafels ontstaan of komen deze gewoon niet door een materiaal heen. Ook bij het snijden van textiel zien we deze voordelen terugkomen. Zowel gewoven als non-woven textiel laat zich prima snijden met onze ultrasoon snijder. Uiteraard kunnen we ultrasoon snijden met dezelfde (of zelfs meer) precisie als onze andere CNC-gestuurde machines. Het snijden met de ultrasone techniek gaat overigens ook steeds sneller. Zo kunnen wij uw opdrachten eerder opleveren en de kosten lager houden.

Snijwerk op maat

Marcol staat voor snijwerk op maat. Iedere opdracht is anders en zeker bij ultrasoon snijden komen er meestal speciale wensen kijken die we graag mogelijk maken. Al ons snijwerk wordt volledig op maat verzorgd, tot op de millimeter nauwkeurig. Onze mensen, software en hardware is naadloos op elkaar afgestemd voor de beste snijresultaten en de meest prettige ervaring voor u als opdrachtgever. We kunnen nauwkeurig inschatten hoeveel tijd we nodig hebben voor uw opdracht en zorgen ervoor dat u altijd op de hoogte bent van de status van onze werkzaamheden. Transparantie staat bij ons hoog in het vaandel.

Neem contact met ons op

Bent u benieuwd naar onze service en de mogelijkheden dat onze ultrasoon snijden met zich meebrengt? Neem dan vrijblijvend contact op, we helpen u graag verder. We bespreken uw mogelijkheden en bekijken samen wat wij voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of kom langs in onze werkplaats in Kaatsheuvel. U kunt dan met eigen ogen zien hoe het ultrasoon snijden in zijn werking gaat.

Laatste nieuws
 • professionele snijplotter. Goedkopere snijplotters zijn bovendien niet in staat om grotere oplages of formaten te snijden, waardoor u voor het grote werk alsnog naar een professional moet stappen.

  Van ontwerp tot realisatie

  Welk materiaal u ook wilt laten snijden, het bewerken van uw producten begint met een ontwerp. Afhankelijk van de toepassing van uw product zal dit ontwerp zeer precies uitgemeten zijn. Het is dan ook van belang dat de uitwerking van dit ontwerp net zo nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om tot op de millimeter nauwkeurig te snijden is een professionele snijplotter een absolute vereiste. Zeker wanneer u hardere materialen wilt laten snijden heeft u goed materiaal nodig. Wilt u acrylplaat laten snijden of wilt u producten van hard plastic laten snijden? Dan bent u het beste uit bij een expert die precies weet wat zijn machines wel en niet aankunnen en hoe deze afgesteld moeten worden voor het beste resultaat.

  Geef uw snijwerk uit handen

  Wanneer u een opdracht waar een snijplotter aan te pas moet komen, kunt u het beste advies vragen aan een professional. Deze kan u precies vertellen wat wel of niet mogelijk is met een snijplotter. Neem contact op met Marcol, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in industriële snijtechnieken. We horen graag van u!

  ">