Home > Stansen > Karton stansen

Karton stansen

Het stansen van karton gebeurt vaak bij verpakkingsmateriaal in de voedsel- en warenindustrie. Denk bijvoorbeeld aan inkepingen waarachter een plastic vel wordt geplaatst of drinkkartonnen. Grote hoeveelheden karton laten stansen kunt u het beste door een professional laten doen, aangezien u dan verzekerd bent van een grote kwantiteit van hoge kwaliteit. Karton stansen gebeurt tegenwoordig niet meer met de hand en zeker bij Marcol BV via de meest moderne technieken. Heeft u ook interesse om uw karton te laten stansen in ieder gewenste vorm en uiterlijk? Hier leest u meer over de verschillende onderdelen van karton stansen en wat wij voor u kunnen betekenen.

Wat is karton stansen?

Stansen is het ‘wegdrukken’ van materiaal in een bepaalde vorm uit de grondstof. In het geval van karton is dat een mal waar de stansmachine dan doorheen ‘drukt’ of ‘slaat’. Doordat dit met een grote kracht gebeurt, komt er een zeer strakke vorm met zo min mogelijk restafval onder de machine vandaan. Door te werken met verschillende matrijzen kan het stansen van karton snel en doeltreffend gebeuren. Stansen werkt vooral goed op zachtere materialen zoals papier en karton. Naast karton stansen kunt u echter ook andere natuurlijke materialen stansen zoals rubber en leer of diverse kunststoffen. Tegenwoordig gebeurt dit stansen vaak met een geavanceerde machine al dan niet computergestuurd of ook wel CNC genoemd.

Karton laten stansen door Marcol BV

Karton laten stansen in grote volumes? Dan bent u bij Marcol BV aan het juiste adres. Wij werken met moderne apparatuur waarbij grote volumes kartonnen voedselverpakkingen of transportverpakking in een paar klikken op de knop geregeld zijn. Onze apparatuur werkt tot op de millimeter nauwkeurig om uw karton te stansen. Zo ook op oppervlaktes of materiaal dat lastig bereikbaar is. Bij ons wordt bovendien het materiaal op zo’n manier bewerkt, dat er nauwelijks tot geen afval ontstaat. Het machinepark van Marcol BV beschikt over een aantal stansmachines met een capaciteit die tot 60 ton rijkt. Deze computergestuurde stansmachines werken met een constante druk van 60 ton. En dankzij een roterende stanskop met aansluitend het computersysteem, is het mogelijk om het karton zorgvuldig en zo efficiënt mogelijk te bewerken.

Neem contact op met Marcol BV

Interesse om karton te laten stansen? Neem dan vandaag nog geheel vrijblijvend contact op met Marcol BV via het contactformulier op onze website. Ook kunt u onze vestiging in het Noord-Brabantse Kaatsheuvel bezoeken. Wij gaan graag met u in gesprek waarin wij onze werkwijzen verder zullen toelichten en waarin we samenwerken om uw wensen te vervullen. Marcol BV staat garant voor een innovatief, modern bedrijf dat zicht onderscheidt door zijn kwaliteit en jarenlange ervaring. Zoals u heeft kunnen lezen kan ook ander materiaal dan karton gestanst worden. Denk daarbij aan lederen schoeisel, tapijttegels van linoleum en zelfs autobekleding.

Laatste nieuws
 • professionele snijplotter. Goedkopere snijplotters zijn bovendien niet in staat om grotere oplages of formaten te snijden, waardoor u voor het grote werk alsnog naar een professional moet stappen.

  Van ontwerp tot realisatie

  Welk materiaal u ook wilt laten snijden, het bewerken van uw producten begint met een ontwerp. Afhankelijk van de toepassing van uw product zal dit ontwerp zeer precies uitgemeten zijn. Het is dan ook van belang dat de uitwerking van dit ontwerp net zo nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om tot op de millimeter nauwkeurig te snijden is een professionele snijplotter een absolute vereiste. Zeker wanneer u hardere materialen wilt laten snijden heeft u goed materiaal nodig. Wilt u acrylplaat laten snijden of wilt u producten van hard plastic laten snijden? Dan bent u het beste uit bij een expert die precies weet wat zijn machines wel en niet aankunnen en hoe deze afgesteld moeten worden voor het beste resultaat.

  Geef uw snijwerk uit handen

  Wanneer u een opdracht waar een snijplotter aan te pas moet komen, kunt u het beste advies vragen aan een professional. Deze kan u precies vertellen wat wel of niet mogelijk is met een snijplotter. Neem contact op met Marcol, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in industriële snijtechnieken. We horen graag van u!

  ">