fresen
Home > Stansen > Papier stansen

Papier stansen

Als u op zoek bent naar een manier om grote volumes papier in een snelle en doeltreffende manier te laten stansen bent u bij Marcol BV aan het juiste adres. Met ruim vijftig jaar ervaring kunnen wij met een gerust hart zeggen dat uw klus bij ons in goede handen is. Vakmanschap staat daarbij centraal, aangezien het laten stansen van papier nauw luistert; een echte precisieklus dus. Lees hieronder meer over de verschillende mogelijkheden die Marcol BV biedt voor het oppakken van uw stansopdracht.

Wat is papier stansen?

Stansen is het uitsnijden van papier of een ander materiaal door een stansmachine. Anders dan bij ponsen blijft er geen materiaal achter. Bij papier stansen ‘slaat’ de machine dus eigenlijk de vorm uit de mal met behulp van een grote stempel. Ook kan men bijvoorbeeld leer in een bepaalde hoek of vorm zetten. Papier stansen wordt met name toegepast bij het maken van visitekaartjes in grote oplagen, deurhangers voor hotels en openingen in presentatiemappen en ander drukwerk. Papier stansen is in vele vormen en soorten mogelijk dankzij onze geavanceerde apparatuur.

Papier stansen met geavanceerde apparatuur

Om papier te stansen heeft Marcol BV de laatste technieken in huis. Omdat het zo’n nauwlettende klus is, laten wij dan ook niets aan het toeval over. Daarom treft u bij ons geavanceerde apparatuur die uw papier in de juiste vorm of afmetingen stanst. Hoewel stansen vroeger nog handmatig gebeurde, is dit proces tegenwoordig volledig geautomatiseerd en zelfs computergestuurd (ook wel CNC genoemd). In de computer worden tegenwoordig de juiste afmetingen ingevuld, waarna de machine hierna automatisch aan de slag gaat met het stansen van het papier.

De voordelen van papier stansen

Papier stansen is een snellere manier dan snijden. Door optimaal gebruik van het materiaal blijft bovendien afval en materiaalverspilling tot een minimum beperkt. Stansen is een goede manier om papier in de juiste vorm te verwerken. Of dat nu gaat om kaarten in de vorm van een hart voor een bruiloft of een grote serie speciale mappen voor uw bedrijf. Het stansen van papier kent vele voordelen. Naast papier kan men trouwens ook verschillende andere soorten materialen in een gewenste vorm laten stansen. U moet dan denken aan karton, diverse kunststoffen, rubber of bijvoorbeeld leer.

Contact met de specialist

Heeft u interesse om uw papier te laten stansen door een geoutilleerd bedrijf met meer dan een halve eeuw ervaring? Denk dan aan het vakmanschap van Marcol BV gevestigd in Kaatsheuvel. Niet alleen kunnen wij iedere stansklus aan, wij voorzien u graag ook van advies bij uw project. Benieuwd naar onze diensten? Neem dan vandaag nog contact met ons op via het contactformulier of bereik ons telefonisch via 0416-273014. Laat u informeren over de mogelijkheden!

Papier stansen
  • akoestische platen snijden door Marcol BV
  • akoestische panelen laten maken
  • akoestisch schuim marcol BV
  • kunststof snijden
  • akoestische platen snijden
  • Piepschuim snijden