Home > Machines > Freesmachine

Freesmachine

Frezen is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Hier worden speciale, professionele freesmachines voor gebruikt die het materiaal, zoals hout, metaal of kunststof, wegfrezen. Dankzij onze jarenlange ervaring, materiaalkennis en onze hoogwaardige apparatuur is Marcol BV in staat om met de meest uiteenlopende freesprojecten op te pakken en uit te werken: van verpakkingsmaterialen tot producten. Met behulp van ons uitgebreide machinepark kunnen we ieder freesklus aan. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn en hoe wij onze freesmachine optimaal gebruiken.

Wat doet een freesmachine

Frezen is het weghalen van materiaal waardoor er een rechtlijnige en goed afgemeten inkeping of vorm in het materiaal achterblijft. Niet alleen bij hout, maar ook metalen zoals ijzer of staal zijn te bewerken met een freesmachine. Frezen wordt toegepast in zowel verpakkingsvormen als ingewikkelde esthetische vormen zoals sleuven of gaten. De freesmachine is bevestigd aan een speciale freesbank, deze freesbank is weer onder te verdelen in drie verschillende groepen: de horizontale, verticale en universele freesbank. Het verschil zit in de richting die de spil-as van de bank heeft. In de as wordt het gereedschap horizontaal of verticaal gespannen. Bij de universele is het mogelijk om beide richtingen te hanteren omdat de kop van de spil-as in beide richtingen kan draaien. Eenmaal bij het frezen van bijvoorbeeld metaal komt veel warmte vrij. Daarom zijn deze machines vaak uitgerust met een spuit met koelwater of koelmiddel. Hierdoor wordt het risico op brand of vonken zoveel mogelijk vermeden en gebeurt het werk veilig.

Computergestuurd frezen met een CNC-freesmachine

Marcol BV gaat mee met de laatste ontwikkelingen op het gebied van machines die helpen bij het snijden, stansen of frezen. Tegenwoordig is het gangbaar om de freesmachine aan te sluiten op CNC (Computer Numerical Control). Hierdoor gaat het frezen vrijwel geheel computergestuurd en hoeft er geen handwerk meer aan te pas te komen. Via de computer wordt een vorm ingevoerd, waarna de machine automatisch aan de slag gaat en deze vorm overneemt op het materiaal. Doordat de technologie zich steeds sneller verbetert en ontwikkelt, kan het frezen bovendien nauwkeuriger gebeuren. De meest ingewikkelde vormen, patronen of figuren dan ook door ons te frezen in het door uw gewenste materiaal.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u na het lezen van deze tekst interesse in het gebruik van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij van Marcol BV helpen u graag bij de aanpak van uw probleem en met onze geavanceerde freesmachine kunnen we iedere klus aan. Ook voorzien we u graag van het nodige advies en denken we met u mee. Omdat frezen een tijdrovende klus kan zijn, bieden wij dan ook graag onze diensten voor u aan. Bij Marcol BV staan gedreven vakmanschap, duurzaamheid en een goede prijs hoog in het vaandel. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wacht niet langer en neem meteen contact met ons op.

Freesmachine
  • freesmachine
  • geavanceerde freesmachine