Freesmachine

Ervaring en kwaliteit vindt u bij Marcol B.V.

Uitgebreide mogelijkheden

Frezen is een belangrijk onderdeel van onze werkzaamheden. Hier worden speciale, professionele freesmachines voor gebruikt die het materiaal, zoals hout, metaal of kunststof, wegfrezen. Dankzij onze jarenlange ervaring, materiaalkennis en onze hoogwaardige apparatuur is Marcol BV in staat om met de meest uiteenlopende freesprojecten op te pakken en uit te werken: van verpakkingsmaterialen tot producten. Met behulp van ons uitgebreide machinepark kunnen we ieder freesklus aan. Lees hieronder wat de mogelijkheden zijn en hoe wij onze freesmachine optimaal gebruiken.

Wat doet een freesmachine?

Frezen is het weghalen van materiaal waardoor er een rechtlijnige en goed afgemeten inkeping of vorm in het materiaal achterblijft. Niet alleen bij hout, maar ook metalen zoals ijzer of staal zijn te bewerken met een freesmachine. Frezen wordt toegepast in zowel verpakkingsvormen als ingewikkelde esthetische vormen zoals sleuven of gaten. De freesmachine is bevestigd aan een speciale freesbank, deze freesbank is weer onder te verdelen in drie verschillende groepen: de horizontale, verticale en universele freesbank. Het verschil zit in de richting die de spil-as van de bank heeft. In de as wordt het gereedschap horizontaal of verticaal gespannen.

Universele freesbank

Bij de universele is het mogelijk om beide richtingen te hanteren omdat de kop van de spil-as in beide richtingen kan draaien. Eenmaal bij het frezen van bijvoorbeeld metaal komt veel warmte vrij. Daarom zijn deze machines vaak uitgerust met een spuit met koelwater of koelmiddel. Hierdoor wordt het risico op brand of vonken zoveel mogelijk vermeden en gebeurt het werk veilig.

Computergestuurd frezen met een CNC-freesmachine

Marcol BV gaat mee met de laatste ontwikkelingen op het gebied van machines die helpen bij het snijden, stansen of frezen. Tegenwoordig is het gangbaar om de freesmachine aan te sluiten op CNC (Computer Numerical Control). Hierdoor gaat het frezen vrijwel geheel computergestuurd en hoeft er geen handwerk meer aan te pas te komen. Via de computer wordt een vorm ingevoerd, waarna de machine automatisch aan de slag gaat en deze vorm overneemt op het materiaal. Doordat de technologie zich steeds sneller verbetert en ontwikkelt, kan het frezen bovendien nauwkeuriger gebeuren. De meest ingewikkelde vormen, patronen of figuren dan ook door ons te frezen in het door uw gewenste materiaal.

Freesmatten voor Zünd machines en machines van andere merken

Marcol is ook leverancier van freesmatten voor machines van Zünd en andere merken. Bescherm uw machinebed met een freesmat van uitstekende kwaliteit voor zeer scherpe prijzen. We leveren freesmatten in elke lengte en breedte, geschikt voor freesmachines van alle groottes. Onze freesmatten zijn meerdere malen te gebruiken, voordat u ze dient te vervangen. Dankzij de keuze voor een anti-slipmateriaal ligt uw product veilig op het machinebed van uw freesmachine.

Ruim 50 jaar ervaring

Marcol BV heeft ruim 50 jaar ervaring met het bewerken van diverse materialen. Omdat wij gespecialiseerd zijn in verschillende technieken, waaronder frezen, snijden en plotten, kunnen wij voor iedere opdracht de beste service en het beste resultaat leveren.

Neem vrijblijvend contact op

Heeft u na het lezen van deze tekst interesse in het gebruik van onze diensten? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! Wij van Marcol BV helpen u graag bij de aanpak van uw probleem en met onze geavanceerde freesmachine kunnen we iedere klus aan. Ook voorzien we u graag van het nodige advies en denken we met u mee. Omdat frezen een tijdrovende klus kan zijn, bieden wij dan ook graag onze diensten voor u aan. Bij Marcol BV staan gedreven vakmanschap, duurzaamheid en een goede prijs hoog in het vaandel. Voor vragen kunt u altijd bij ons terecht. Wacht niet langer en neem meteen contact met ons op.

Contact informatie

Contactformulier

Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.