Technieken
Home > Stansen

Stansen

Uw product en uw klanttevredenheid is u veel waard. Marcol Stanstechniek levert hieraan graag een bijdrage door uw ontwerpen en producten op een vakkundige manier vorm te geven met behulp van standstechniek. Naast stansen verzorgen wij voor onze opdrachtgevers, freeswerk en snijwerk. Precies volgens wens, precies volgens afspraak. Marcol Stanstechniek is een ervaren, modern en specialistisch stansbedrijf voor  papier stansen, karton stansen en het stansen van kunststofproducten en objecten. Ons moderne machinepark plus de vakkennis van onze mensen zorgen ervoor dat wij uw producten snel, zorgvuldig, efficiënt en op minder dan een millimeter nauwkeurig vormgeven.

Stansen: ruim 50 jaar ervaring

Gevormd door ons verleden en met de blik op de toekomst zijn we trots op onze historie die tot 50 jaar teruggaat. Kennis van toen, meer dan 50 jaar enthousiasme en vooruitstrevende technologie komen samen in het moderne bedrijf dat Marcol Stanstechniek vandaag de dag is. Onze moderne machinepark plus de vakkennis van onze mensen zorgen ervoor dat wij uw producten snel, zorgvuldig, efficiënt en op minder dan een millimeter nauwkeurig vormgeven. Kiezen voor een ervaren partner als Marcol betekent voor u dat u kiest voor een partner die aan een half woord genoeg heeft. Al onze medewerkers op de werkvloer zijn ervaren werknemers. Met veel enthousiasme zorgen we er samen voor dat uw opdracht letterlijk tot in de kleinste puntjes wordt uitgevoerd.

Stansen van papier

Heeft u interesse om uw papier te laten stansen door een geoutilleerd bedrijf met meer dan een halve eeuw ervaring? Denk dan aan het vakmanschap van Marcol BV gevestigd in Kaatsheuvel. Papier stansen is het uitsnijden van papier door een stansmachine. Anders dan bij ponsen blijft er geen materiaal achter. Bij papier stansen ‘slaat’ de machine dus eigenlijk de vorm uit de mal met behulp van een grote stempel. Papier stansen wordt onder andere toegepast bij het maken van visitekaartjes in grote oplagen, deurhangers voor hotels en openingen in presentatiemappen en ander drukwerk. Papier stansen is in vele vormen en soorten mogelijk dankzij onze geavanceerde apparatuur.

Waarom stansen in plaats van snijden?

Papier stansen is een snellere manier dan snijden. Door optimaal gebruik van het materiaal blijven afval- en materiaalverspilling bovendien tot een minimum beperkt. Stansen is een goede manier om papier in de juiste vorm te verwerken. Of dat nu gaat om kaarten in de vorm van een hart voor een bruiloft of een grote serie speciale mappen voor uw bedrijf. Naast papier kan men trouwens ook verschillende andere soorten materialen in een gewenste vorm laten stansen. U moet dan denken aan karton, diverse kunststoffen, rubber of bijvoorbeeld leer.

Uitgebreide bewerkingen mogelijk

Marcol beschikt over een modern machinepark van diverse stansmachines. Te verwerken materialen kunnen in iedere gewenste vorm worden gestanst/gesneden. Wilt u voorgevormde producten laten voorzien van gaten, sleuven of een gewenste vorm? Het is allemaal mogelijk. De stansmachines van Marcol worden stuk voor stuk computergestuurd en hebben daardoor het vermogen om een constante druk tot 100 ton te leveren. Hierdoor kunnen zowel grote als kleine onderdelen perfect op maat bewerkt worden. Daarnaast kunnen wij uw producten snijden op de nieuwe ZUND G3 3XL 3200, de grootste snijplotter in Nederland. Onze mensen zetten zich dagelijks in voor bedrijven die kleinere, grote of zeer grote volumes aanbieden voor stansverwerking. Door de nieuwste technologie en de CNC gestuurde machines kan de productie snel en efficiënt en zeer nauwkeurig worden uitgevoerd. Door optimaal gebruik van de grondstof blijven afval en daarmee overbodige kosten beperkt.

Neem vrijblijvend contact op

Marcol is een zeer ervaren, modern stansbedrijf. Naast stansverwerking verzorgen wij voor onze opdrachtgevers freeswerk, snijwerk. Materialen die u door ons kunt laten frezen, snijden en stansen zijn papier en karton. Daarnaast zijn we gespecialiseerd in het frezen, snijden en stansen van diverse (kunststof)materialen waaronder schuim en rubber. Wij zijn benieuwd naar uw bedrijf en de maatwerk oplossingen die u zoekt op het gebied van stanswerk. Bent u op zoek naar een ervaren specialist die uw producten snel en tot op de millimeter nauwkeurig kan stansen? Een partner met veel ervaring, knowhow en gunstige prijzen? Neemt u dan vrijblijvend contact op met Marcol in Kaatsheuvel en laat u uitgebreid informeren over alle mogelijkheden.

Stansen
  • stansen
  • stansen 50 jaar ervaring
  • stansen van materialen