Piepschuim snijden

Ervaring en kwaliteit vindt u bij Marcol B.V.

Wij snijden grote volumes piepschuim op maat

Piepschuim is een bekend materiaal in de verpakkingsindustrie, om producten te beschermen tijdens het transport. Daarnaast wordt piepschuim voornamelijk gebruikt als isolatiemateriaal. Hoewel een bolletje piepschuim slechts voor twee procent uit polystyreen bestaat, is de isolerende werking van het materiaal goed. Piepschuim is licht en daarmee zeer geschikt voor toepassingen in de bouw.

Hoewel piepschuim vrij makkelijk te bewerken is, is grote hoeveelheden piepschuim snijden geen pretje wanneer u niet over de juiste apparatuur beschikt. Juist omdat piepschuim zoveel gebruikt wordt, worden vaak grote volumes piepschuim gesneden. Marcol is een ervaren bedrijf dat met vakmensen en een modern machinepark grote hoeveelheden piepschuim nauwkeurig kan snijden.

Piepschuim snijden met computergestuurde machines

Op onze ruime locatie in Kaatsheuvel hebben we de beschikking over de meest moderne snijmachines. Zo hebben we de grootste snijmachine van Nederland, de Zünd G3 3XL 3200, tot onze beschikking. Hiermee kunnen we piepschuim snijden op iedere mogelijke maat, ook de buitenproportionele maten. We snijden piepschuim met een vast, oscillerend of roterend mes snijden, afhankelijk van het karakter van de opdracht. Onze computergestuurde machines werken zo nauwkeurig, dat we zelfs bij grote volumes dezelfde precisie kunnen garanderen als bij kleinere volumes.

Maatwerk

Piepschuim snijden is maatwerk en moet dus tot op de laatste millimeter nauwkeurig worden uitgevoerd. Gelukkig is dat bij Marcol geen enkel probleem. Onze software, hardware en vakmensen zijn volledig op elkaar afgestemd, en dat merkt u in de resultaten. We weten precies hoelang we nodig hebben voor het uitvoeren van de snijwerkzaamheden, zo weet u precies wanneer uw snijwerk klaar is. Bovendien zorgen we er met onze geavanceerde software voor dat er een minimale hoeveelheid aan restafval achterblijft. Piepschuim snijden is bij Marcol niet alleen voordelig, maar ook heel servicegericht. Heeft u behoefte aan andere bewerkingstechnieken, zoals stansen of frezen? Dan kunnen we u ook van dienst zijn. Bovendien bundelen we onze kennis en ervaring om onze technieken te blijven ontwikkelen.

Laat uw snijwerk aan ons over

Bent u benieuwd naar onze service en de mogelijkheden die onze uitgebreide dienstverlening met zich meebrengt? Neem dan vrijblijvend contact op, we helpen u graag verder. We bespreken uw mogelijkheden en bekijken samen wat wij voor u kunnen betekenen. Neem contact met ons op door het contactformulier in te vullen of kom langs in onze werkplaats in Kaatsheuvel. U ziet dan meteen hoe wij te werk gaan.

Veelgestelde vragen over het snijden van piepschuim

Het snijden van piepschuim klinkt eenvoudig, maar dat is het niet altijd. Afhankelijk van het soort piepschuim en de toepassing komt er meer bij kijken. Onderstaand vindt u antwoord op de meest gestelde vragen over het snijden van piepschuim. Staat uw vraag hier niet tussen? Neem dan contact met ons op.

Hoe kan ik dik piepschuim snijden?

Dik piepschuim snijden kan alleen met de juiste tools. Een stanleymes is prima voor grof snijwerk in dun piepschuim, maar wanneer het materiaal enkele centimeters dik is, verliest een stanleymes al snel zijn accuraatheid. Een zaag is geschikt om dikker piepschuim snijden, maar heeft als nadeel dat u hier niet nauwkeurig mee kunt snijden. Draadsnijders en elektrische messen zijn de beste opties die u heeft, als u niet over professionele machines beschikt. Bij Marcol hebben we deze machines wel in huis. Wij snijden dik piepschuim sneller en nauwkeuriger dan u kan. Onze snelle verwerking bespaart u tijd en daarmee ook geld.

Kan ik ook piepschuim letters laten snijden?

Met onze cnc-gestuurde machines kunnen we piepschuim in alle vormen en maten snijden. Wilt u piepschuim letters laten snijden? Onze machines snijden deze tot op de millimeter nauwkeurig en zonder fouten. U kunt bij ons terecht voor kleine en grote opdrachten.

Hoe kan ik piepschuim laten snijden door Marcol?

Voor het snijden van piepschuim bent u bij Marcol aan het juiste adres. We hebben ruimte ervaring met het snijden van piepschuim voor diverse toepassingen. We gaan graag met u in gesprek om meer te weten te komen over uw opdracht. Na akkoord gaan onze specialisten aan de slag met het instellen van de cnc-machine die het snijwerk verzorgt. Deze werkt tot op de millimeter nauwkeurig en geeft dan ook perfecte resultaten, zelfs bij grote volumes. Dankzij deze machines kunnen wij uw opdracht snel verwerken. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Contact informatie

Contactformulier

Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.

Deze site wordt beschermd door reCAPTCHA en Google Privacybeleid en Servicevoorwaarden zijn van toepassing.