Akoestisch schuim snijden

Ervaring en kwaliteit vindt u bij Marcol B.V.

Akoestisch schuim

Een veel gebruikt materiaal in woningen, horeca en studio’s: akoestisch schuim. Dit duurzame materiaal werkt als een soort geluidsabsorberende spons en zorgt ervoor dat het geluid goed geïsoleerd wordt. Zoals bij de meeste vormen van isolatie is het belangrijk dat de delen met het isolatiemateriaal goed past en op elkaar aansluiten. Bij akoestisch schuim is dat niet anders. Sluit het niet goed aan? Dan ontstaan er gaten of hoeken, waardoor geluidsgolven alsnog naar buiten komen. Het is daardoor een echte nauwkeurige klus om het schuim op maat te snijden. Gelukkig bent u dan bij Marcol BV aan het juiste adres.

De eigenschappen van akoestisch schuim

Akoestisch schuim is een makkelijk toe te passen geluidsisolator. Door de buigzaamheid en flexibiliteit kan het op lastige hoeken of oppervlaktes worden gebruikt. Anders dan akoestische platen neemt het schuim de vorm aan van de ondergrond waarop het toegepast wordt. Akoestisch schuim is in verschillende bouwspeciaalzaken te vinden. Akoestisch schuim is doorgaans uitgevoerd in noppenschuim of piramideschuim. Het verschil qua kwaliteit van isoleren zit in de grootte van de piramides. Hoe hoger en hoe dieper ze zijn, des te beter wordt het geluid geïsoleerd. Voordat u een kiest in deze afmetingen is het belangrijk om te weten hoe ver het geluid geïsoleerd moet worden. Akoestisch schuim is bovendien brandveilig en kan tegen een stootje. Dit maakt het een veilige toepassing om het geluid van ronkende machines, turbines of motoren in bijvoorbeeld grote fabriekshallen tegen te gaan.

Het snijden van akoestisch schuim

Dankzij onze geavanceerde apparatuur kunnen wij ieder soort akoestisch schuim op maat snijden. Wij maken hiervoor gebruik van computergestuurde machines waardoor de snelheid van onze werkzaamheden toeneemt. Wij voeren de door uw gewenste vorm in de computer in, waarna de snijmachine deze één op één overneemt in het materiaal. Hierdoor wordt het risico op fouten vermeden en door onze nestingsoftware blijft ook de materiaalverspilling tot een minimum beperkt. Bij Marcol BV kunnen wij grote afmetingen in een keer snijden dankzij onze apparatuur op industriële maat. Hierdoor hebt u in mum van tijd uw materiaal op de juiste maat.

Ruim 50 jaar ervaring!

Al meer dan 50 jaar zijn we gespecialiseerd in het stansen en snijden van uiteenlopende producten. Bent u op zoek naar een bedrijf dat dit voor u uit handen neemt? Bij Marcol BV beschikken we over de juiste machines en kennis, waarmee we de beste kwaliteit leveren.

Neem vrijblijvend contact op

Bent u op zoek naar een bedrijf om uw akoestisch schuim op maat te snijden? Dan hoeft u niet langer te zoeken. Bij Marcol BV bent u aan het juiste adres. Bekijk onze mogelijkheden en neem vandaag nog contact met ons op. Ook is het mogelijk om langs te komen in onze vestiging in Kaatsheuvel. Wij helpen u graag bij ieder precisiewerk op het gebied van snijden, frezen of stansen. Daarin is ons geen klus te zwaar. Zo luidt ons motto: You Name It, We Cut It!

Contact informatie

Contactformulier

Bent u benieuwd naar onze diensten? Neem vrijblijvend contact met ons op via het onderstaande contactformulier.