Contact

  Home > Blog > Akoestische panelen laten maken

  Akoestische panelen laten maken  15 februari 2022

  Het maken van akoestische panelen is zeer specialistisch werk. Om dit tot in de perfectie te kunnen doen is expertise en ervaring nodig. Hiervoor kunt u uitstekend terecht bij Marcol Stanstechnieken.

  U kunt door ons akoestische panelen laten maken die volledig zijn afgestemd op uw wensen. Wij zijn een vooruitstrevend bedrijf dat onderscheidend is in ervaring, knowhow en gunstige prijzen.

  Akoestische panelen

  Marcol Stanstechnieken is al tientallen jaren gespecialiseerd in industrieel snijtechniek. We beschikken hiervoor over een zeer modern en uitgebreid machinepark waarmee we zeer veel materialen in de gewenste vorm kunnen stansen en snijden. Daarnaast kunnen we de materialen desgewenst verder voor u bewerken door deze te voorzien van gaten, sleuven of verder te bewerken tot een gewenste vorm. Zo hebben we speciale akoestische panelen voor de stilteruimte in het Forum Groningen op maat gemaakt.

  Wat zijn akoestische platen?

  Over het algemeen zijn stoffen als vilt, polyesterwol en polyurethaanschuim gangbaar die een sterke geluidsisolerende waarde hebben. Een juiste akoestiek is te verkrijgen door het toepassen van een absorberende toplaag. Deze toplaag kan naar wens ook olie, water of brandwerend worden gemaakt en bestaat uit stof, verschillende vormen of ander geluidwerend materiaal. Deze platen kunnen uiteindelijk zowel aan het plafond als aan de muren worden bevestigd. Akoestische platen kunt u verder tegenkomen in grotere ruimtes zoals gymzalen, muziekstudio’s, schoollokalen of kantoorruimtes.

  Akoestische panelen laten maken door een specialist

  Om het geluid voldoende te isoleren is het belangrijk dat de platen zo goed passen. Iedere kier of opening kan immers geluid doorlaten. Onze mensen kunnen deze akoestische platen op maat snijden. Onze computergestuurde machines en apparaten volgen op nauwkeurige wijze de snijlijn die de machine zelf bepaalt.

  Wij staan bekend als hét adres om akoestische panelen te laten maken. Door onze ruime ervaring hebben we een uitstekende kennis opgebouwd over de diverse materialen en de mogelijkheid tot het bewerken hiervan. Niet alleen onze kennis van materialen maakt het verschil. We hebben ook de mogelijkheden om deze kennis toe te passen.

  Geavanceerde machines

  We beschikken over de meest geavanceerde machines, zodat we uitstekende producten kunnen afleveren. We hebben onder andere de beschikking over computergestuurde stans-/ snijmachines met een capaciteit tot maar liefst 100 ton! Daarnaast hebben we de grootste snijplotter van Nederland in onze hal staan. De ZÜND G3 3XL 3200 biedt ons zeer veel mogelijkheden om akoestische platen te vervaardigen die volledig zijn afgestemd op de wensen van de gebruiker.

  Onze nieuwste technologieën en de CNC gestuurde machines maken het voor ons mogelijk om snel en efficiënt te werk te kunnen gaan. We hebben hierdoor weinig snijverlies, wat natuurlijk kostentechnisch zéér interessant is.

  We helpen u graag!

  Heeft u interesse in het laten maken van akoestische platen of heeft u behoefte aan persoonlijk advies hierover? Neem gerust contact met ons op. Onze vakkundige medewerkers maken graag tijd voor u vrij om u van alle benodigde informatie te kunnen voorzien. Daarnaast kunnen zij ook al uw vragen beantwoorden over het vervaardigen van akoestische platen en u van maatwerkadvies voorzien.

  Ervaring en kwaliteit vindt u bij Marcol Stanstechnieken. We nodigen u van harte uit om hiervan gebruik te maken. Wij zijn beschikbaar voor zowel grote- als kleine opdrachten. Iedere opdracht wordt van begin tot eind zorgvuldig, efficiënt en altijd volgens afspraak uitgevoerd. U kunt op ons rekenen.

  Terug naar overzicht
  Laatste nieuws
  • professionele snijplotter. Goedkopere snijplotters zijn bovendien niet in staat om grotere oplages of formaten te snijden, waardoor u voor het grote werk alsnog naar een professional moet stappen.

   Van ontwerp tot realisatie

   Welk materiaal u ook wilt laten snijden, het bewerken van uw producten begint met een ontwerp. Afhankelijk van de toepassing van uw product zal dit ontwerp zeer precies uitgemeten zijn. Het is dan ook van belang dat de uitwerking van dit ontwerp net zo nauwkeurig wordt uitgevoerd. Om tot op de millimeter nauwkeurig te snijden is een professionele snijplotter een absolute vereiste. Zeker wanneer u hardere materialen wilt laten snijden heeft u goed materiaal nodig. Wilt u acrylplaat laten snijden of wilt u producten van hard plastic laten snijden? Dan bent u het beste uit bij een expert die precies weet wat zijn machines wel en niet aankunnen en hoe deze afgesteld moeten worden voor het beste resultaat.

   Geef uw snijwerk uit handen

   Wanneer u een opdracht waar een snijplotter aan te pas moet komen, kunt u het beste advies vragen aan een professional. Deze kan u precies vertellen wat wel of niet mogelijk is met een snijplotter. Neem contact op met Marcol, een vooruitstrevend bedrijf gespecialiseerd in industriële snijtechnieken. We horen graag van u!

   ">