Rubber snijden lastig? Ontdek de oplossing

Wanneer u wel eens geprobeerd heeft om handmatig een stuk rubber te snijden, weet u vast hoe lastig het kan zijn om dit succesvol uit te voeren. Niet alleen is het moeilijk om door het rubber heen te komen met een scherp mes, de afwerking van de snijranden ziet er niet netjes en strak uit.

Als u een snel een stukje rubber wilt snijden waarbij een precies resultaat niet zo belangrijk is, dan komt u met een beetje doorzettingsvermogen een behoorlijk eind. Maar als u rubber gebruikt als onderdeel van uw product of project zijn precisie en een mooie afwerking juist van belang. Maar hoe kunt u rubber snijden met professioneel resultaat? U leest het in dit blog.

Waarom is rubber snijden zo lastig?

Een dun stuk rubber kunt u doorgaans wel knippen of snijden met een scherp mes of een stevige schaar. Let hierbij wel op dat het lastig is om uiterste precisie te garanderen. Rubber is een zacht materiaal en dat betekent dat u tijdens het knippen en snijden het product onbedoeld en soms zelfs onbewust aan het bewerken bent. Na het snijden van het rubber ontdekt u dan ineens dat uw snijlijn er een millimeter naast zit. Hoe dikker het rubber wordt, hoe lastiger dit probleem wordt. Door water aan het proces toe te voegen wordt het al eenvoudiger, maar zonder apparatuur als een verwarmd mes of CNC-machine wordt het al met al geen prettige ervaring.

Dik rubber snijden

Rubber snijden in het algemeen is dus al vrij lastig, maar dik rubber snijden met een goed resultaat is nagenoeg onmogelijk zonder de geschikte middelen. Een CNC-machine maakt gebruikt van ‘computer numerical control’. Hierdoor kost het instellen van de machine weinig tijd en kunnen operators veel verschillende opdrachten verwerken in een korte tijd. De kosten voor het snijden van rubber worden op deze manier aanzienlijk gereduceerd. Vroeger moest er namelijk per opdracht een mal gemaakt worden en dat kostte behoorlijk wat tijd. U heeft alleen één probleem: u heeft namelijk geen CNC-machine tot uw beschikking.

De juiste apparatuur en kennis

Gelukkig beschikt Marcol BV wel over de juiste apparatuur en kennis. Dankzij onze moderne machines kunnen wij materialen als papier, hout of kunststof bewerken. Met onze ervaring en expertise leveren wij al vele jaren vakmanschap af voor zowel grote en kleine orders. Lees gerust eens verder op onze website wat betreft de mogelijkheden en vergeet niet om contact met ons op te nemen.